سرگذشت معماری
معماری ایرانی، گره خورده به فرهنگ ایرانی
وقتی قرار است برای نوجوانان از یک مبحث علمی گفته شود، هم میتوان آن را مانند کتاب درسی نوشت و هم میتوان با کمک زبانی نرم و تا حدی داستانگو، تصاویر گویا و مربوط به مبحث مورد نظر و ارائهی نکات جالبی که کمتر به آنها توجه میشود، آن مبحث را بیشتر برایشان خواندنی کرد. کتاب سرگذشت معماری شیوهی دوم را انتخاب کرده است تا خواندن و دانستن دربارهی معماری نه فقط برای نوجوانان که برای هر کسی که میخواهد شناختی کلی از این رشته داشته باشد، تجربهای به یاد ماندنی شود.
معماری در این کتاب با سرگذشت تاریخ گره خورده است و نویسندگان آن در هر فصل با ارائهی فضایی کلی از ایران در هر دوره، به ریشهها و شیوههای معماری در آن دوران پرداختهاند. ضمن اینکه پیوستگی کتاب از بین نرفته و هر فصل با ارجاعاتی همراه است که خواننده را به یاد فصلهای گذشته میاندازد تا روند معماری و رسیدن از نقطهای به نقطهی دیگر خوب ترسیم شود.
از ویژگیهای مهم کتاب، وجود عکسها و نقشههایی از شاهکارهای معماری ایران است که به نوجوان اجازه میدهد تا مباحث را در تصاویر پیدا کند و به مقایسه دست بزند. یکی دیگر از نکات مثبت این کتاب اختصاص فصلهایی به معماری مدرن و صحبت از معماران معاصر است که شاید در حالت عادی بیننده از کنار آثارشان در خیابان گذشته باشد، اما در این کتاب اهمیت مسیری که آنها در معماری دنبال کردهاند بیان شده است. سرگذشت معماری با کمک دو نویسندهاش توانسته در عین دوری از شکل کتب درسی، آشنایی جامعی نسبت به معماری ایرانی به خواننده بدهد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.